Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek 

 

Az Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) az  szepsehdigitronik.hu weboldalon fenntartott LIKOA Trade Kft. (székhelye: 1171 Budapest, Pipishegy utca 33 ; cégjegyzékszám: Cg.01-09-199518; adószám: 25097012-2-42 ; Bejegyző cégbíróság neve: Bp-i Cégbíróság  , elérhetőségek (likoatrade@gmail.com, 06-1-709-51-95 (nyitvatartási időben)) és a Likoa Trade Kft. által nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásait igénybe vevő Vásárló (Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

 

Adatok

 A szepseghibas.com webáruház:

 

 •  tulajdonos: Likoa Trade Kft.
 •  telephely: H-1171 Budapest, Pipishegy utca 33. (bejárat: Aradi u.12.)
 •  székhely: : H-1171 Budapest, Pipishegy utca 33.
 • cégjegyzékszám: Cg.01-09-199518
 •  adószáma: 25097012-2-42
 •  Az internetes áruház üzemeltetője: Likoa Trade Kft.

 

 Tárhelyszolgáltató adatai:

 

 • TárhelyszolgáltatóTárhely.Eu Szolgáltató Kft.
 • Telephelye: 1097 Budapest, Könyves Kálmán körút 12-14
 • Székhelye: 1144 Budapest, Ormánság utca 4. X. em. 241.
 • E-mail és web címe:  , https://tarhely.eu

 

 

Engedélyek, tanúsítványok

 

 • TEÁOR 4791.08 Csomagküldő internetes kiskereskedelem
 •  Kereskedelmi tevékenység nyilvántartási szám: 

 

 

Vevőszolgálat, panaszkezelés helye

A Likoa Trade Kft. vásárlói igényeinek kielégítésére vevőszolgálatot működtet, melyet a következők szerint érhetnek el:

Személyesen:

 Cím: H-1067 Budapest, Eötvös utca 23/a (bejárat: Aradi u.12.)

Ügyfélfogadási idő:

 

 • Hétfő 9.30-18 óráig
 • Kedd 9.30-18 óráig
 • Szerda 9.30-18 óráig
 • Csütörtök 9.30-18 óráig
 • Péntek 9.30-18 óráig

 

 Postai úton:

Levelek: H-1067 Budapest, Eötvös utca 23/a 

 Csomagok: H-1067 Budapest, Aradi u.12.

 

 

Telefonon: (Ügyfélszolgálat)

 Telefon: (06-1-) 709-51-95 (nyitvatartási időben)

 

 Elektronikus úton:

 E-mail: likoatrade@gmail.com

 

Vevőszolgálatunk az alábbi szolgáltatásokat nyújtja:

 

 •  megrendelések feldolgozása
 •  termékek kiszállításának megszervezése, figyelése (kiszállítás Budapesten és vidéken hétfőtől - péntekig)
 •  információk szolgáltatása
 •  reklamációk kezelése
 •  hírlevelek küldése

 

 A megrendelések feladása az Internetes áruházban elektronikus úton lehetséges, a www.szepseghibas.com webcímen, valamint telefonon és e-mailben. 

 

Szállítási és fizetési feltételek

 A termékek személyes átvétele az üzletünkben történik.

Címünk:

H-1067 Budapest, Aradi u.12.

 


Ügyfélszolgálat nyitvatartás:

 

 •  Hétfő 9.30-18 óráig
 •  Kedd 9.30-18 óráig
 •  Szerda 9.30-18 óráig
 •  Csütörtök 9.30-18 óráig
 •  Péntek 9.30-18 óráig

 

 

 


Személyes átvétel:

Lehetősége van arra, hogy a megrendelt termékeket budapesti üzletünkben személyesen, vagy az Ön által megjelölt személy vegye át. 

Házhozszállítás:

A házhozszállítás egy külön szolgáltatás, amely nem kapcsolódik közvetlenül a termékekhez. A szállítást Ön külön szolgáltatásként rendeli meg. Ez a rendeléshez kapcsolódó számlán külön tételként fog megjelenni.

A kiszállítás:

 

 • Budapesten: hétfő – szerda - péntek (kivételes esetekben előre egyeztetve kedd, csütörtök is)
 • Vidéken (Magyarország területén belül): hétfőtől-péntekig

 

Az áruházban megrendelt termékeket kérésére házhoz szállíttatjuk. Kis méretű termékek rendelése esetén 48 órán belül, nagyháztartási gépek esetében 3-5 munkanapon belül vállaljuk a kiszállítást. A csomagolási költségeket nem számoljuk fel, a szállítási költség Önt terheli.

A megrendelt termékek kiszállítását futárszolgálattal végezzük.

Szállítási költségeink Magyarország egész területére vonatkoznak.

Vállalnia kell, hogy a kiszállított termék átvételét biztosítja, és az áru átvételt aláírással igazolja. Átvételkor győződjön meg arról, hogy az Ön által megrendelt terméket szállították-e le, a megrendelt mennyiségben és minőségben. A mennyiségi és az azonnal észlelhető minőségi kifogását (pl. sérült csomagolás), haladéktalanul jelezze a szállítónak (jegyzőkönyv készítése a pontos hiány ill. hiba megjelölésével), mert ennek hiányában utólagos reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Amennyiben nincs lehetősége a terméket kibontani és a készülék sérült, kérjük, jelezze a sérülés tényét az átvétel napján az likoatrade@gmail.com e-mail címre.

 

Amennyiben az előzetesen jelzett időpontban a terméket nem veszi át, a kézbesítést egy következő napon kísérlik meg.

 

FONTOS! A csomag tartalmi ellenőrzésére, szétszedésre/beüzemelésre/összerakásra, telepítésre stb. nincsen lehetőség. Amennyiben a csomag külsőleg sérült, a futár kérésre megvárja a felbontást és szükség esetén jegyzőkönyvet vesz fel. Reklamációt csak abban az esetben tudunk elfogadni, ha arról jegyzőkönyv készült a futár jelenlétében.

 

 

Számlázás, fizetési módok

 A számlát minden esetben a szepseghibas.com webáruház tulajdonosa a LIKOA Trade Kft. állítja ki, amely tartalmazza a termék vételárát és az esetleges szállítási költségeket. A megrendeléskor az alábbi fizetési módok közül választhat:

 

 •  Utánvét: Kiszállításnál az áru átvételekor a szállítónál készpénzben, a kiállított számla alapján. 
 •  Készpénz: Üzletünkben személyes átvételnél készpénzben.
 •  Átutalással: A kiszállítást megelőzően banki átutalással a LIKOA Trade Kft. bankszámlájára
 •  Bankkártya: OTP Simple online felületen, illetve üzletünkben is lehet bankkártyával fizetni

 

 

 

Jótállás, szavatosság

Jótállás

Az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról a készüléken kívül álló 151/2003.(IX.22) Kormányrendelet rendelkezései az irányadók.

A jótállási igény a forgalmazó által biztosított jótállási jeggyel és a vásárlás tényét minden kétséget kizáróan igazoló számlával, vagy annak másolatával érvényesíthető. Előfordul, hogy egyes forgalmazó/gyártó nem ad ki jótállási jegyet, ebben az esetben elegendő a javítás helyén a vásárlást igazoló számla bemutatása.

Nem érvényesíthető a jótállási igény, ha a hiba rendellenes vagy a kezelési tájékoztatóban foglaltaktól eltérő használat, szakszerűtlen szállítás vagy tárolás eredménye, vagy a készüléken kívül álló ok következménye, vagy a készüléket a garancialevél címlistájában szereplő szakszervizeken kívül már más javította, illetve ha a készülék javítása lehetetlenné válik a gyártó, az értékesítő vagy a szerviz működési körén kívül álló okból.

Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

A jótállás időtartama a tényleges teljesítéssel, a terméknek a Vásárló részére történő átadásával, vagy a készülék üzembe helyezésével kezdődik.

Tartós fogyasztási cikkek körét a 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet melléklete tartalmazza, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.

Az egyes termékekre vonatkozó jótálláshoz fűződő jogok köréről minden esetben a jótállási jegyben foglaltak irányadók.

A jótállás időtartama alatt az Üzemeltető a jótállási jegyben biztosítottaknak megfelelően vállalja a hibás termék kijavíttatását, amennyiben ez nem lehetséges a cseréjét, vagy van lehetőség árleszállítás kérésére ill. elállásra is. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

A jótállási kötelezettség nem vonatkozik azon hibára, amelynek oka a teljesítés után keletkezett.

A jótállás a Vásárló törvényből eredő szavatossági jogait nem érinti. A Vásárló a javítás helyéről az adott termék garanciajegyén, vagy az Üzemeltető ügyfélszolgálatán tájékozódhat.

Kellékszavatossági jog:

Hibás teljesítés esetén a/ 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet, 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet, 72/2005. (IV. 21.) Korm. rendelet és a 2013. évi V. törvény alapján a LIKOA Trade Kft. jótállásra köteles.

Jogok a határidőn belüli jótállás alapján:

A termékek adatlapján a Szépséghibás.com áruházában feltüntetett időtartamú jótállást vállal a termék gyártója, amelyet a vásárló a gyártó márkaszervizében vagy a terméket a Szépséghibás.com üzletébe visszajuttatva érvényesíthet.

Mentesülés jótállási kötelezettség alól:

A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet.

Szavatosság:

A szavatosság az eladó hibás teljesítésért való felelősségét jelenti. Hibás a teljesítés, ha a termék a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban, vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak.

Hibás teljesítés esetén van lehetőség kérni a termék javítását vagy cseréjét, amelyek közül főszabály szerint választhatunk. Nincs mód a választásra, ha a választott szavatossági igény teljesítése lehetetlen. Ezen túl viszont van lehetőség árleszállításra vagy a vásárlástól való elállásra.

A kijavítást vagy kicserélést a fogyasztónak okozott jelentős kényelmetlenség nélkül kell elvégezni törekedve arra, hogy a kijavítás vagy kicserélés legfeljebb tizenöt napot vegyen igénybe. A forgalmazó a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyből egy másolatot a fogyasztónak át kell adni. Javításra az árut az eladó elismervény ellenében veszi át.

 A teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesíthető a szavatossági igény.

 A Polgári Törvénykönyv szerint a jogosult a teljesítés időpontjától számított hat hónapos elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági jogait.

 Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003.(VII.30.)GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

 Kellékszavatosság

 Kellékszavatosság érvényesítése:

Ön a LIKOA Trade Kft. hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint. Ön a vállalkozással szemben érvényesítheti kellékszavatossági igényét.

 Jogok a kellékszavatossági igény alapján:

Ön az alábbi kellékszavatossági igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül az Ön által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Ön is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy végső esetben a szerződéstől is elállhat.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban Ön viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot. 

 Kellékszavatosság érvényesítésének határideje

Ön köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. A szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

Kellékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei:

A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha Ön igazolja, hogy a terméket, illetve a szolgáltatást a LIKOA Trade Kft. vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már Ön köteles bizonyítani, hogy az Ön által felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

Termékszavatosság

Termékszavatosság érvényesítése:

Ingó dolog (termék) hibája esetén Ön választása szerint kellékszavatossági vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

Jogok a termékszavatossági igénye alapján:

Termékszavatossági igényként Ön kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti.

A termék hibásnak minősítése:

A termék akkor hibás, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy pedig, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

Termékszavatosság érvényesítésének határideje:

Termékszavatossági igényét Ön a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

Termékszavatosság jogi érvényesítésének egyéb feltételei:

Termékszavatossági igényét kizárólag az ingó dolog gyártójával vagy forgalmazójával szemben gyakorolhatja. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén Önnek kell bizonyítania.

Mentesítés a termékszavatosság kötelezettsége alól:

A gyártó (forgalmazó) kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy: a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

A gyártónak (forgalmazónak) a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

Ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet. Termékszavatossági igényének eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a gyártóval szemben érvényesítheti.

 

A vásárlástól való elállás joga

Amennyiben a vásárlástól a termék átvételét követően kíván elállni, azt a következő módon teheti meg.

A vásárló (kizárólag a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy) az áru átvételét követő 14 napon belül (naptári nap) indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ennek módjáról a 45/2014. (II.26.) számú kormányrendelet rendelkezik, mely a vállalkozás és a fogyasztó között létrejött szerződésre vonatkozik.

A fogyasztó az elállás jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

Kizárólag sérülésmentes, hiánytalan tartalmú készülék visszaszolgáltatása esetén térítjük meg a teljes vételárat. Amennyiben élni szeretne elállási jogával, azt jelezheti ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén ÍRÁSBAN, egyértelmű nyilatkozatával.

 

A Fogyasztó elállási jog gyakorlása esetén köteles a megrendelt terméket indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 napon belül visszaküldeni. A termék visszajuttatásáról ügyfelünknek kell gondoskodnia. A megrendelt terméket postai úton, futárszolgálattal vagy személyesen juttathatja vissza telephelyünkre (1067 Budapest, Aradi.u.12.). A visszaszolgáltatással kapcsolatban felmerülő költségek a Vásárlót terhelik. Az utánvéttel, portósan feladott csomagokat cégünk nem veszi át! A visszaszállítás költségén kívül más egyéb költség nem terheli a Vásárlót.

 

A nem rendeltetésszerű használatból eredő károknak a megtérítése a Vásárlót terheli. A visszaküldött csomag átvételét követően jegyzőkönyv kerül kiállításra. A visszaszállított csomagnak rendelkeznie kell a gyári csomagolásban található kiegészítőkkel, tartozékokkal, dokumentációkkal.  A LIKOA Trade Kft. a vételárat a hatályos jogszabályokban rögzítetteknek megfelelően, a csomag átvételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül hiánytalanul visszautalja a vásárló részére.

A fogyasztó felelősségre vonható a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be.

Elállás esetén az alábbi fizetési módoknál bankszámlaszám megadását kérjük a visszatérítéshez: átutalás, bankkártya, utánvét.

A megrendelő elállási jogát a 45/2014 (II. 26.) Kormányrendelet szabályozza!

Elállási joggal kapcsolatos tájékoztatás higiéniai termékkörbe tartozó termék(ek) esetén

A vonatkozó rendelkezések alapján a fogyasztó nem gyakorolhatja az online adásvétel kapcsán biztosított speciális, indokolás nélküli elállási jogát olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza. (pl. hajnyírók, hajformázók, hajkefék, férfi borotvák, női borotvák, epilátorok, IPL tartós szőrtelenítők, gyantázási eszközök, férfi szőrtelenítési termékek, női szőrtelenítési termékek, elektromos fogkefék, fogkefe pótfejek, lázmérők, inhalátorok) A speciális értékesítési formára hivatkozással való 14 napon belüli, indokolás nélküli elállási jogát tehát csak akkor gyakorolhatja e termékkör esetében, ha annak csomagolását nem bontotta meg. Ha vita áll fenn a felek között annak megítélésében, hogy a termék higiéniai termék-e vagy sem, bíróság, békéltető testület jogosult eljárni.

Fontos idézet a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság oldaláról:

„Fontos tudni, hogy a higiéniai vagy egészségügyi okból vissza nem szolgáltatható termékeket is visszaküldhetjük, amennyiben a csomagolást, a védőfóliát még nem bontottuk fel, vagyis a terméket még nem vettük használatba.”

Az e pontban foglaltak kizárólag a gazdasági vagy szakmai tevékenység körén kívül eső célból szerződést kötő Ügyfeleink (fogyasztó) tekintetében érvényesülnek. Gazdasági Társaság, egyéni vállalkozó nem minősül fogyasztónak.

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 11. § (1) bekezdésének w) pontja alapján a LIKOA Trade Kft. tájékoztatja a békéltető testülethez fordulás lehetőségéről, továbbá a vállalkozás székhelye szerint illetékes békéltető testület nevéről és székhelyének postai címéről: http://www.bekeltetes.hu/index.php?id=testuletek

 

A LIKOA Trade Kft. együttműködési kötelezettséget vállal a békéltető testületi eljárásban.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság beolvadásos különválás útján jogutódlással megszűnt 2016.december 31-vel. Általános jogutód a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. A fogyasztók 2017.január 1-től panaszaikkal elsősorban a területileg illetékes Járási hivatalhoz fordulhatnak. http://jarasinfo.gov.hu/

 

Jogviták rendezésére az online vitarendezési platformon van lehetőség. https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=HU

 

Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 45/2014. (II. 26.) Kormány rendelet szövegét itt olvashatja [ kattintson ide ].

 

 

Felelősségkorlátozás

A webáruházon keresztül történő vásárlásnál a vásárló elfogadja az Internet lehetőségeit, és korlátait. A LIKOA Trade Kft. az oldalon megjelenő képekért és leírásokért felelősséget nem vállal, azok tájékoztató jellegűek. Az egyes termékek egyedi specifikációiért kérjük keresse fel a gyártó weboldalát! A vásárló tudomásul veszi, hogy a böngészéssel és a vásárlással kapcsolatos esetleges kockázatokat saját magának kell felmérnie. A LIKOA Trade Kft. nem felel a vis majorból eredő, vagy egyéb, az irányításán kívül eső események okán bekövetkező károkért. (Vírus, szoftverhibából, illetve internetes hibából).

Amennyiben a LIKOA Trade Kft. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a webáruház felületére, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő árra, akkor a LIKOA Trade Kft. nem köteles a terméket hibás áron szállítani, hanem felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vásárló elállhat vásárlási szándékától. A LIKOA Trade Kft. jogosult, a vásárlás feltételeit és szabályait, a jelen szabályzatot bármikor indoklás és külön értesítés nélkül, egyoldalúan módosítani.

 

Érvényesség

A jelen üzletszabályzatban foglaltak - így a megrendelésre vonatkozó feltételek is -, továbbá a weboldalon feltüntetett árak csak és kizárólag az szepseghibas.com-on keresztül történő vásárlás (interneten keresztül történő megrendelés) esetén érvényesek. A vásárló a regisztrációval, illetve a megrendeléssel tudomásul veszi és elfogadja a jelen szabályzatban foglalt valamennyi feltételt.

 

Regisztráció

Weboldalunkon a regisztráció és a hozzá tartozó adatszolgáltatás nem kötelező, önkéntes. A regisztráció írásban, egy online felületen egy adatlap kitöltése és elküldése útján történik az szepseghibas.com weboldalon keresztül. A regisztráció feltétele, hogy a felhasználó (Ön) a jelen üzletszabályzatot elfogadja és ezzel együtt annak tartalmát  magára nézve kötelezőnek ismeri el. 

A LIKOA Trade Kft. Fenntartja a jogot, hogy a hiányosan, téves, valótlan adatokkal kitöltött regisztrációkat és adatokat felületén és rendszerében megsemmisítse.

A már korábban regisztrált felhasználóink a „Fiókom” feliratra, majd a megjelenő „Bejelentkezés” feliratra kattintva tudnak belépni rendszerünkbe. 

A regisztrált felhasználó csak saját nevében vásárolhat, illetve járhat el. Gazdálkodószervezet esetében az arra jogosult, vagy felhatalmazott személy járhat el. Jogosultság vagy felhatalmazás hiányában eljárószemély tevékenységére a Polgári Törvénykönyvről szóló 1959. évi IV. törvény képviseleteiről szóló szabályai alkalmazandók.

 

Dátum: 2019.07.01.